Головна > Новини

Новини


Озонові технології TM Stream Ozone — на виставці «Сховища для фруктів, овочів, ягід 2018»



Традиційно зусилля виробників харчової продукції спрямовані на зниження енерговитрат, подовження термінів зберігання продукції, зменшення кількості застосовуваних у технологічних процесах консервантів і хімікатів. На вирішення цих питань спрямовані розробки із застосуванням електрофізичних процесів. Ефективним та розповсюдженим рішенням у світовій практиці є методики, засновані на озонових технологіях.

На етапі вирощування, зберігання і переробки продуктів харчування використання озонової системи дає можливість мінімізувати пошкодження та забруднення продукції хвороботворною мікрофлорою. Озон застосовують на таких етапах виробничого циклу:

• знезараження води для поливання рослин та годування тварин,
• пророщування посівного матеріалу,
• знезараження та продовження терміну зберігання овочів і фруктів у овочесховищах, та м’ясної продукції у холодильних камерах,
• знезараження сипучої рослинної сировини (зерна, спеції, чаї та ін.)
• транспортування швидкопсувної продукції (ягід, овочів, фруктів, м’яса та іншої продукції),
• миття овочів, фруктів та іншої продукції перед заморожуванням,
• миття приміщень, тари, обладнання озонованою водою з метою дезінфекції,
• знезараження в процесі сушіння (сублімації) овочів, фруктів і ягід,
• забезпечення рециркуляції води в процесі поливання, миття овочів і фруктів (оборотне водопостачання),
• очищення стічних вод.

www.streamozone.com.ua

31.01.2018